Більшість із них — це жінки, діти, маломобільні та люди похилого віку. Цей процес триває щоденно. Таке констатувала віце-прем’єр-міністр — міністр з питань реінте-грації тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

Величезна відповідальність і значний об’єм роботи лягають на місцеву владу, каже урядовець. Від уміння керівників громад господарювати залежить перебіг подальшої евакуації. А також і те, як почуватимуться наші співгромадяни на новому місці.

Нині першочергове завдання порядку денного — підготовка до зими. Потрібно утеплити приміщення, придбати теплий одяг, в тому числі для дітей, зробити щеплення тощо. Віце-прем’єр-міністр пообіцяла, що разом із командою Мінреінтеграції готова долучитися і підставити плече у розв’язанні цих та інших нагальних проблем.

«Поки наші військові викидають ворога з нашої землі, маємо згуртуватися на гуманітарному фронті, не дати ворогу посіяти розбрат і зневіру, ми маємо перемогти!», — сказала І. Верещук. Вона звернулася до керівників місць компактного проживання ВПО з проханням зорганізуватися, сформувати перелік потреб, які неможливо вирішити самотужки, та передати їх безпосередньо до Мінреінтеграції. «Звертайтеся — допоможемо!», — закликала урядовець.

Вл. інф.