До того ж наші захисники впевнено відрізають транспортні артерії рашистів на правобережній Україні. Під їхній ніж та під воду йдуть не тільки мости, а й понтонні переправи через Дніпро, якими загарбники намагалися розв’язати логістичну проблему.

Путінській орді стає дедалі складніше підтримувати свої БТГр по той бік річки по воді. Отож «друга армія світу» винайшла рішення в дусі «аналоговнєт» і в якості кур’єрів із доставки використовує армійські гвинтокрили. Про це під час брифінгу розповіла голова прес-центру Сил оборони «Південь» Наталія Гуменюк.

Але такий формат переправи малоефективний, бо на борт вертольота вміщується небагато боєприпасів. А такі потужні, як Ми-26, що беруть до 20 тонн вантажу, рашисти використовувати не ризикують — їх не так уже й багато.

Утім, як і повітряних «бабок» інших модифікацій. Адже станом на
6 вересня орки втратили сумарно 207 транспортних та ударних вертольотів...

Під час численних навчань армія РФ відпрацьовувала «показуху», як на зовнішній підвісці Ми-17 протягнути гаубицю Д-30 — в стилі Корпусу морської піхоти США. Але схоже, що у хрестоматії воєнної російської науки відсутній розділ «Постачання ОВТ військам повітряним шляхом за допомогою транспортних гелікоптерів».

До речі, вчора зранку Повітряні сили ЗСУ збили над Херсонською областю російський гелікоптер Ка-52.