Про це пишуть Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки Михайло Забродський у статті (опубліковано «Укрінформом») щодо поточної ситуації на фронті, спроможностей ЗСУ, термінів війни та запоруки нашої Перемоги.

Передусім ідеться про те, що війна не завершиться у 2022 році, а головні події взагалі варто очікувати лише у 2023 році. І то за умови вкрай потужної підтримки з боку союзників, яка має стати значно ширшою. У Генштабі ЗСУ наголошують, що для рф залишаються перспективними дії на Ізюмському та Бахмутському напрямках з кінцевою метою виходу на адміністративний кордон Донецької області. Але ще більш привабливою для кремля може бути Запорізький напрямок, де головною метою ворога є «створення прямої загрози захоплення Запоріжжя та Дніпра, що своєю чергою призведе до втрати українською стороною контролю над значною частиною Лівобережної України».

Також нікуди не поділася стабільна загроза із новою спробою захоплення Києва з території білорусі. До речі, з 8 по 14 вересня у бр тривають військові навчання за сценарієм «визволення території, тимчасово захопленої противником»...

Водночас плацдарм рашистів на Правобережжі у районі Херсона дає змогу росіянам діяти і напрямах Миколаєва та Одеси, і в бік Кривого Рогу із подальшим розгортанням загрози для центральних та західних регіонів України.

Росія має різні «точки докладання зусиль» у декількох рознесених один від одного напрямках. Таке поєднання, як наголошено у публікації, зумовлює «наявність стратегічної ініціативи в руках противника». Тобто кремль вирішує, де і коли йти у наступ, та може розтягувати наявні сили ЗСУ по всій країні, імітуючи підготовку до ударів на декількох напрямах і маскуючи справжній.