Так в н.п. Велика Олександрівка росіяни використовують місцеве населення як «живий щит». Селище закрите на в’їзд та виїзд.

Підрозділи Сил оборони успішно відбили наступ противника в районах населених пунктів Уди, Костянтинівка, Вірнопілля, Плоске, Майорськ, Безіменне та Кам’янка. ЗСУ веде успішний контрнаступ на Харківському напрямку: за три дні просунулися майже на 50 кілометрів та звільнили понад двадцять населених пунктів! Натомість «асвабадітєлі» зазнали істотних втрат, намагаються евакуювати поранених та пошкоджену військову техніку... А ще «жива сила» противника переодягається в цивільний одяг і біжить до мами на росію. Тільки впродовж доби таких випадків було понад 15. А це вже тенденція...

У свою чергу Інститут дослідження війни підтверджує, що українські сили в контрнаступі в Харківській області 8 вересня просунулися на 20 кілометрів від основного тилового вузла Росії в Куп’янську. І прогнозують захоплення цього населеного пункту найближчими днями, що серйозно погіршить російські наземні лінії зв’язку (GLOC) з Ізюмом.

Тим часом на території білорусі розпочалися військові навчання, де, за легендою, вчаться «звільняти захоплені території». Генштаб ЗСУ попереджає про загрозу завдання ракетних та авіаційних ударів по Україні з рб.