З перших днів повномасштабної війни росії проти України та чіткий сигнал щодо нашого членства в ЄС і готовність долучитися до відбудови України, зазначив Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко під час зустрічі з головою Парламентського комітету з безпеки Італійської Республіки Адольфо Урсо (на знімку).

Також щиро вдячні особисто голові Парламентського комітету з безпеки Італії Адольфо Урсо за стійку проукраїнську позицію!

Україна продовжує активні контрнаступальні дії, повертає свої території та вибиває російських окупантів з української землі! Однак нам потрібні:
важка зброя;

посилення санкційного тиску на рф;

вжиття застережних заходів від проведення псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України;

подальша фінансова допомога та постійна гуманітарна підтримка наших партнерів.

Тривожною для всього світу залишається ситуація на ЗАЕС, що підтвердив і звіт місії МАГАТЕ. Нещодавно Верховна Рада закликала парламенти інших країн визнати дії росії на ЗАЕС актом тероризму. Тож сподіваємось на підтримку італійських колег-парламентаріїв у цьому питанні.

Говорили також щодо деокупації Криму, що є критично важливим для безпеки України та Європи. Сподіваємось, що італійський парламент буде представлений на Парламентському саміті Міжнародної Кримської Платформи в Загребі на найвищому рівні.

Верховна Рада України зацікавлена у співпраці між парламентами України та Італії, зокрема й на рівні міжпарламентських груп дружби та профільних комітетів.
Дякуємо колегам за спільне бачення!

Працюємо разом для перемоги!

Офіційна сторінка Верховної Ради у Фейсбуці.