Заподіяння російською армією Україні величезної шкоди, страждань, а також численних втрат, звірства окупантів стосовно людей, що свідчить про їх поневолення, примусову працю, крадіжки дітей, зґвалтування жінок та вбивства чоловіків, — це все — геноцид українського народу. Про це написав перший заступник голови Комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин.

Увесь демократичний світ  продовжує підтримувати Україну фінансово, гуманітарно, а також зброєю, яка допомагає українцям найбільше і зіграла важливу роль у спроможності захищати свою землю.

Нині, як повідомляє Інформаційне управління Апарату Верховної Ради України, важливу роль у протидії російській агресії також відіграють запроваджені Європою санкції.

Нещодавно Європейський Союз продовжив санкції проти юридичних і фізичних осіб, які відповідальні за війну росії проти України, до 15 березня 2023 року.

Наявні заходи передбачають обмеження на поїздки для фізичних осіб, заморожування активів, заборону на надання коштів або інших економічних ресурсів,  перерахованим фізичним та юридичним особам. Санкції продовжать застосовуватися до 1206 фізичних та 108 юридичних осіб.

На сьогодні Латвія, Чехія, Литва, Польща, Словаччина, Данія, Бельгія, Нідерланди, Естонія вже обмежили видачу віз росіянам. У списку «лояльних» країн Євросоюзу, які все ще оформлюють та продовжують приймати документи росіян, зокрема: Італія, Іспанія, Греція, Німеччина і Франція.

«В Європарламенті у своєму щорічному зверненні «Про становище Союзу» 14 вересня президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн наголосила: «Російська економіка перебуває в «реанімації». Промисловість росії впала на коліна. І кремль — це той, хто супроводжував російську економіку на цьому шляху руйнування. Це ціна путінського шляху до смерті і руйнування. І я хочу чітко заявити, що санкції нікуди не подінуться. Настав час для нас виявити рішучість, а не умиротворення», — нагадав Ярослав Юрчишин.

Пані Урсула вже втретє перебувала з візитом у Києві. «Ми розраховуємо на підтримку Європарламенту в подальшому збереженні єдності у питанні протидії російській агресії. Щиро вдячний лідерам багатьох країн за необхідну допомогу, а також висловлюю окрему подяку президентці Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн за пильну увагу та небайдужість до Українського народу», — наголосив перший заступник Голови Комітету з питань антикорупційної політики Ярослав Юрчишин.