Проте військові відбили атаки ворога в районах шести населених пунктів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

«Противник завдає ударів по житлових кварталах та об’єктах цивільної інфраструктури. Від авіаційних і ракетних ударів та залучення ворогом РСЗВ за минулу добу постраждала інфраструктура понад 30 населених пунктів. Зокрема Костянтинівки, Дружківки, Куп’янська, Сіверська, Нью-Йорка, Мар’їнки, Гуляйполя, Мирного та Великого Артакового. Сили оборони України успішно відбили атаки в районах населених пунктів Одрадівка, Зайцеве, Бахмут, Весела Долина, Авдіївка та Новомихайлівка», — йдеться в повідомленні відомства.

У зв’язку з оперативним успіхом ЗСУ на Харківщині про ситуацію на півдні почали менше говорити, але це не означає, що наша армія не має успіхів на цьому напрямку. Бойові дії для визволення від окупантів півдня України тривають. Активно працює наша авіація та далекобійна артилерія. Є декілька головних напрямків наших ударів. Зокрема в зоні Високопілля, Сухого Ставка та в напрямку дороги між Миколаєвом і Херсоном. Нині там відбуваються позиційні бої. Противник частково деморалізований, проте продовжує чинити опір. Упродовж двох останніх тижнів підрозділи ЗСУ змогли просунутись. Також під постійним вогневим контролем залишаються мости через Дніпро.

За інформацією оперативного командування «Південь», ракетно-артилерійськими підрозділами військ Сил оборони виконано понад 140 вогневих завдань, у тому числі по району зосередження живої сили та бойової техніки ворога у передмісті Херсона. Забезпечено стійкий вогневий контроль Каховського мосту, що унеможливлює його ремонт і використання.