Коли він вривається на поле бою, то його велич заворожує союзників, а смертоносність жахає ворогів. Один танк може повністю змінити перебіг усієї битви, але не лише завдяки своїй надійній броні чи нищівній гарматі, а й завдяки тим, чиє серце б’ється у нього всередині.

Так, головний сержант танкової роти 28-ї ОМБр і водночас командир танкового екіпажу Ігор на позивний «Ваха», котрий нещодавно повернувся з бойового завдання, запевняє, що насамперед танкісту треба мати сталеві нерви і бажання постійно вчитися.

«Якщо вирішуєш працювати з танком, то ти маєш бути підготовлений щонайменше з теоретичної точки зору. Потрібно знати техніку, її озброєння та усі особливості застосування. Бо ці знання рано чи пізно знадобляться, адже ситуації у танкістів бувають зовсім різні», — наголосив Ігор.

Сам «Ваха» працює з «траками» вже два роки. Прибувши до лав «лицарів» з Одещини, він встав на захист дружини і двох доньок. Вони для нього — головна рушійна сила для боротьби з окупантами.

«А я для них герой. Мені не хочеться, щоб до моїх доньок прийшла якась ворожа потвора і почала ображати. Тому я буду боротися зараз і продовжу військову службу після війни. Поки є сили — це робити треба. Ще й молодші екіпажі навчатиму та ділитимуся досвідом», — додав «Ваха».

Також дещо з гумором Ігор ставиться до перспективи пересісти з Т-64 на Abrams, якщо Україна отримає їх по ленд-лізу. За його словами, українські танкісти навчаться працювати з західними танками без проблем.

«Скільки це займе часу, залежатиме безпосередньо від самих екіпажів. Але тим не менш, для нас це можливо. Якщо ми собак у космос запустили, то з такими завданнями точно проблем не матимемо», — резюмував головний сержант роти.

Не менш оптимістично налаштований й бойовий побратим «Вахи» — старший механік-водій роти Сергій, або ж «Білий». Саме за його словами справжня сила танка в його екіпажі.

«Злагодженість — це перше, над чим ви маєте працювати, коли сядете в цю машину. Адже танковий екіпаж має бути як родина, де всі одне одного розуміють, бо від кожного, чи то мехвод, командир або навідник, залежить дуже багато», — заявив «Білий».

Стати танкістом було давньою мрією Сергія. Після вступу до 28-ї ОМБр він піклується і оберігає кожну машину, яка йому потрапляє до рук.

«Я не визнаю жодну техніку, окрім танків. Це хороші, «розумні» машини, і якщо їх вивчити, то навіть у полі спокійно можна відремонтувати. Не дарма ж кажуть, що траки — сила», — завершив Сергій.

Наостанок воїни бажають своїм побратимам витривалості і мужності. Та щоб усі ворожі снаряди оминали по дорозі до перемоги!

Прес-служба 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Фото прес-служби 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.