У більшості випадків воно буває пов’язано з прізвищем, професією, захопленням та, зрештою, Бог його знає, які світові тенденції можуть вплинути на твоє бойове ім’я.

Олег командує батареєю протитанкових керованих ракет 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха. Його бойове ім’я «Успіх». Сьогодні навряд чи хтось пригадає, хто та за яких обставин нарік його цим псевдо, але це і неважливо. Важливим є лише те, що успіху без важкої, щоденної праці не буває, в цьому переконаний і сам Олег.

«Ми готувалися до жорстких боїв з агресором роками. Тренувалися, відпрацьовували різні тактичні прийоми. Мої хлопці не раз визнавалися кращими протитанкістами-ракетниками на різних рівнях, і, коли 24 лютого російські війська пішли у наступ, усі підтвердили свою високу кваліфікацію та репутацію на ділі», —констатує Олег.

Уже у перших боях при обороні міста Волновахи та Волноваського району Донецької області «Успіх» виявив себе як грамотний та вмілий командир.

Свій власний рахунок «Успіх» відкрив 8 березня, знищивши протитанковою ракетою розрахунок ворожого 120-міліметрового міномета, а вже наступного дня — спалив російський «Урал» разом з особовим складом окупантів.

Один з найважчих боїв у житті Олега відбувся 7 квітня в районі села Микільського. Тоді в атаку на нашу піхоту пішли чотири танки, дві БМП з російськими піхотинцями, а з повітря ворога прикривали гелікоптери. Незважаючи на чисельну перевагу, загарбники так і не змогли прорвати нашу оборону. Наші хлопці вистояли, знищивши танк, безліч піхотинців та змусивши орків відступити.

У цьому бою «Успіх» дістав важке поранення, яке потребувало тривалого лікування. Вже у шпиталі Олег дізнався, що став Лицарем ордена Богдана Хмельницького III ступеня.

Відновивши здоров’я, капітан повернувся до рідного підрозділу, і знову вирій війни захопив його...

Того дня протитанкісти прикривали ротацію піхоти на одній з позицій. Противник скористався моментом і пішов у наступ. Група «Успіху» опинилася на вістрі атаки російських морпіхів. Під прикриттям артилерії, в супроводі бронетехніки ворог уперто атакував позицію протитанкістів, які вступили у важкий контактний бій з ворожою піхотою. Провівши п’ять безуспішних атак, росіяни відступили, втративши танк, БМП, автомашину з боєкомплектом та до 60 піхотинців.

Сьогодні «Успіх» на чолі своєї батареї продовжує успішно виконувати бойові завдання на сході України, зменшуючи чисельність парку бронемашин ворога та популяцію російських окупантів.

Служба зв’язків з громадськістю оперативного командування «Схід».

Фото служби зв’язків з громадськістю оперативного командування «Схід».