Втім, головний кухар одного з батальйонів 28-ї ОМБр Костянтин на позивний «Шеф» впевнений, що це міф, далекий від реальності.

Одесит «Шеф» присвятив понад 15 років життя мистецтву кулінарії. Працюючи у кращих ресторанах рідного міста, Європи, а також на морі, він опанував безліч видів страв і способів їх приготування, та після повномасштабного вторгнення він вирішив використовувати свої здібності на благо країни.

«Умовивши дружину взяти дітей і поїхати за кордон, я спочатку спробував піти до ТрО, та для мене не було місця. Згодом мені запропонували службу у 28-й ОМБр, на що я одразу погодився і поїхав на співбесіду», — розповів Костянтин.

За словами «Шефа», польова кухня не стала для нього чимось шокуючим. Навіть навпаки, деякі моменти він згадує з усмішкою.

«На одній з позицій моїм робочим місцем був зроблений з дверей стіл та газовий пальник. Хлопці були дуже здивовані, коли я сказав, що мені цього вистачить», — поділився «Шеф».

Улюбленою стравою своїх побратимів Костянтин впевнено називає борщ. Найчастіше він готує його в середньому на 20—60 осіб. Хоча бувають і «розкішні» страви.

«Одного разу хлопці привезли 10 кілограмів сиру, після чого я зробив на всіх сирників. Або ж смажив на всіх картоплю. Загалом 6 годин на кухні провів. Хлопці оцінили, хоча й казали, що я збожеволів», — жартома додав «Шеф».

Протягом служби у лавах «лицарів» Костянтин планує ділитися досвідом з молодшими кухарями та особисто робитиме все можливе, щоб зробити польову кухню не гірше за ресторанну.

«Кухар насправді неабияк впливає на особовий склад. Де готують смачно — там солдати і щасливіші, і працюють ефективніше. Де кухня гірша — атмосфера відчутно негативніше», — резюмував «Шеф».

У підсумку Костянтин радить українцям вкладати у свою працю всю любов і душу, оскільки лише так вона матиме цінність.

Прес-служба 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

Фото прес-служби 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.