Провідні музиканти з Європи провели майстер-класи для студентів Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Подружжя з Боснії та Герцеговини Зоран і Даніела Ракич, наприклад, допомагали відпрацьовувати техніку виконання з баяністами та акордеоністами, учили їх відчувати те, що хотів передати композитор. «Коли виконуєш твір, емоції не повинні бути холодними, — казав студентам провідний діяч музичної культури Австрії Курт Шмід. — Дуже важливо отримувати інтернаціональний досвід у відомих професорів і музикантів різних країн, тому треба бути старанним і цього прагнути». До речі, Курт Шмід завжди шукає нові таланти й запрошує молодих музикантів на свій Віденський семінар, щоб надалі підвищувати їх професіоналізм.

Ті, кому пощастило попрацювати з європейськими майстрами, залишилися дуже задоволені. «У кожній країні є свої музичні школи, і сьогодні в нас з’явилася можливість познайомитися з ними, дізнатися щось нове як у техніці виконання, так і в педагогіці», — зазначив сербський студент Інституту культури і мистецтв ЛНУ Ален Петрін.

На знімку: майстер-клас проводить австрійський музикант Курт Шмід (ліворуч).

Фото прес-служби ЛНУ ім. Тараса Шевченка.