Як повідомляє Генштаб ЗСУ, за добу 21 вересня ворог завдав 8 ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснив 115 обстрілів із РСЗВ по військових та цивільних об’єктах на території України, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Внаслідок ударів російських військ постраждала інфраструктура більш як 40 населених пунктів. Продовжує зберігатися загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України.

Не маючи успіхів на фронті, країна-агресор продовжує тероризувати Україну ракетними ударами. Так, у ніч проти четверга рф випустила дев’ять ракет С-300 по цивільній інфраструктурі Миколаєва, пошкодивши житлові будинки, системи водо- та газопостачання.

Вчора вранці окупанти вдарили по Запоріжжю, поцілили у готель, інфраструктурні об’єкти, відомо про одного загиблого, ще п’ять осіб поранено.

«Страх, терор та ліквідація неугодних — три складові, які на окупованих територіях весь час демонструє росія. І перед псевдореферендумом зачищення серед своїх посилюється. Сьогодні на Центральному ринку Мелітополя, де завжди велике скупчення людей, рашисти вчинили вибух та ліквідували трьох військових», — написав у Телеграмі міський голова Мелітополя Іван Федоров.

Своєю чергою очільник Херсонської обл-держадміністрації Ярослав Янушевич закликав жителів окупованих територій області евакуюватися «у зв’язку з останніми подіями і заявами керівництва росії щодо проведення псевдореферендуму та оголошення «часткової мобілізації».

Втім, у черговому звіті Інституту вивчення війни йдеться про те, що часткова мобілізація, яку оголосив днями путін, не матиме істотного впливу на перебіг війни в Україні у найближчі місяці. Вона свідчить про багато проблем, з якими росія стикається під час її невдалого вторгнення в Україну, і не позбавить ЗСУ можливості визволити більшу частину окупованої території до зими.