У рік Коня Арсеній Яценюк не тільки зумів утриматися в сідлі, а й несподівано для багатьох посів одну з лідируючих позицій у перегонах. 

2014-й розпочався для Арсенія Петровича тим, що його було обрано на посаду Прем’єр-міністра, коли після перемоги Революції Гідності, його кандидатура здобула підтримку 371 народного депутата ще попередньої Верховної Ради. 
Попри це, влітку між урядом та фракціями коаліції окреслилися деякі суперечності. Тож коли 24 липня коаліція внаслідок виходу з неї фракцій «Удар» та «Свобода» розпалася, Арсеній Яценюк також заявив про відставку. «Я оголошую про відставку у зв’язку з розпадом коаліції та блокуванням урядових ініціатив», — сказав він у парламенті. Ситуація, коли було незрозуміло, хто насправді керує Кабінетом Міністрів,  
тривала до 31 липня, коли Верховна Рада під час позачергового засідання відмовилася прийняти заяву Арсенія Яценюка про відставку. У цьому рішенні всі політичні сили виходили з того, що прем’єр має допрацювати на своїй посаді до завершення позачергових парламентських виборів, а вже нова коаліція призначить новий склад Кабміну.
Проте на початку парламентської виборчої кампанії 2014 року мало хто з експертів всерйоз розглядав можливість нового призначення Арсенія Петровича на посаду глави уряду. Це пояснювалося тим, що кандидатуру прем’єра мав запропонувати переможець перегонів, а рейтинг щойно утвореного «Народного фронту», лідером якого став Арсеній Яценюк, коливався на рівні трьох відсотків. У цій ситуації успіхом вважали хоча б подолання «фронтовиками» прохідного бар’єру — п’ять відсотків. Тож для більшості політиків та виборців перше місце «Народного фронту» за результатами виборчої кампанії стало цілковитою несподіванкою. А ця перемога, у свою чергу, змусила Президента Петра Порошенка підтримати внесення кандидатури Арсенія Яценюка на посаду прем’єра. І 27 листопада Верховна Рада 
341 голосом знову призначила Арсенія Петровича главою уряду.
Аналізуючи згодом результати виборчої кампанії, всі експерти погодилися з тим, що основний вплив на виборців мало гасло: «Голосуючи за «Народний фронт», ви голосуєте за обрання Арсенія Яценюка Прем’єр-міністром». Вочевидь, що в даному разі «Народному фронту» вдалося вловити настрої більшості виборців, котрі, віддавши ще у першому турі президентських виборів перемогу Петру Порошенку, не бажали, щоб усю повноту влади було сконцентровано в руках однієї політичної сили. Саме це й стало запорукою несподіваної перемоги «Народного фронту» та Арсенія Яценюка.
А ще цього року Арсеній Петрович зумів здивувати соліста гурту «Океан Ельзи» Святослава 
Вакарчука, коли під час розгляду в парламенті газового питання відповів словами з його пісні. 
«Ніколи не думав, що пісня «Я не здамся без бою» стане саундтреком газових переговорів», —написав Святослав у своєму Twіtter. Утім, схоже, що ці слова із пісні «Океану Ельзи» стали для Арсенія Яценюка саундтреком на весь рік, що минає, та ой як знадобляться йому й у наступному.