За даними ОВА на 26.09, упродовж минулої доби російські війська вдарили по Запоріжжю, Нікополю та Нікопольському району Дніпропетровщини, атакували Одеську область дронами-камікадзе. Повідомляється, що один дрон знищили сили ППО, два влучили в об’єкт військової інфраструктури. Через масштабну пожежу і детонацію боєприпасів організовано евакуацію населення.

У Харківській області протягом доби агресори обстрілювали Куп’янський, Чугуївський, Ізюмський, Харківський, Богодухівський райони. У Луганській області ворог за добу обстріляв 30 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. А у Донецькій області вів інтенсивний вогонь по Торецьку, Авдіївці, Бахмуту, Краматорську... Вчора зранку війська рф вдарили по промисловій зоні Миколаєва, били по Очакову.

У Херсонській області ситуація залишається складною, тривають бойові дії. За інформацією оперативного командування «Південь», українська авіація завдала п’ять ударів по двох ворожих системах ППО у Херсонському і Каховському районах, по трьох районах зосередження озброєння і техніки на Бериславщині.

Посилено вогневий контроль у районі Каховської ГЕС, де загарбники намагаються налагоджувати переправи. Також знищено три пункти управління ворога, уражено місце розташування росгвардії у Херсоні, подавлено один з опорних пунктів противника в районі Давидового Броду. Знищено склади ворожих боєприпасів у Херсонському та Бериславському районах.

Щодо поповнення живої сили противника унаслідок оголошеної у рф мобілізації, за словами речниці ОК «Південь» Наталії Гуменюк, наразі на фронті не зафіксовано присутності щойно мобілізованих росіян. «Найімовірніше вплив буде суто кількісний, але не якісний. Це те саме «гарматне м’ясо», про яке стільки вже говорили, оскільки ці люди не пройшли відповідного навчання», — наголосила вона.