Акція на підтримку підписання угоди з ЄС зібрала в Донецьку близько 200 осіб. Біля пам’ятника Т. Шевченку встановили щит із написом «Євроремонт України»: на аркуші паперу мешканці міста писали побажання щодо майбутнього країни. Мітинг проходив під державними прапорами, жодної партійної символіки не було (на знімку). Бракувало прапорів Євросоюзу: чи не єдиний такий прапор одна з учасниць принесла з історичного факультету університету. Присутні підтримали вимогу до Президента України Віктора Януковича підписати угоду із ЄС у Вільнюсі. У промовах лунали також радикальні заклики до зміни влади. А от рядові учасники були налаштовані більш миролюбно.

«Я за Євросоюз, тому що, гадаю, в цьому - наше світле майбутнє. Нашої країни і наших дітей», — сказала «Голосу України» донеччанка Олена Скубко, повідомляє наш власкор Ліна КУЩ.
Фото автора.
                         ***
Понад дві тисячі лучан прийшли в неділю на Театральний майдан, аби взяти участь у народному віче «За європейську Україну». Учасники заходу ухвалили резолюцію, в якій поставили вимогу відправити уряд Миколи Азарова у відставку та підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. В місті розгорнуто наметове містечко. Вулицями міста було проведено агітаційний автопробіг. Народне віче на підтримку європейського вибору України відбулося і у шахтарському місті Нововолинську, передає наш власкор на Волині Микола ЯКИМЕНКО.