Російські окупанти б’ють і по цивільних об’єктах, порушуючи норми міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Від ворожого вогню постраждало понад 40 населених пунктів. Зокрема, Харків, Слов’янськ, Краматорськ, Миколаїв, Авдіївка та Мар’їнка.

Наша авіація завдала 17 ударів по позиціях росіян. Ракетні війська і артилерія вразили 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, чотири склади з боєприпасами, засоби ППО та радіоелектронної боротьби, зокрема, автоматизовану станцію перешкод «Житель».

«За останні кілька днів Україна активізувала свої наступальні операції на північному сході країни. Підрозділи здійснюють повільне просування щонайменше на двох напрямках на схід від лінії річок Оскіл та Сіверський Донець, де сили консолідувалися після наступу на початку місяця», — йдеться в огляді МО Великої Британії.

Зазначається, що росія посилює оборону, ймовірно, через те, що український наступ загрожує частинам Луганської області на тлі завершення «референдуму» про її приєднання до рф. Також, за даними британської розвідки, важкі бої тривають у Херсонській області, де російські сили на правому березі Дніпра залишаються вразливими. Крім того, путінська армія продовжує невдалі спроби просунутися в районі Бахмута на Донбасі, навіть попри сильний тиск на її північному та південному флангах.

Своєю чергою Інститут вивчення війни повідомляє, що нещодавно мобілізованих військовослужбовців Західного військового округу росії відправляють на фронт у Херсонську та Харківську області без попередньої підготовки.