Більш як 70 жителів Вапнярки, що на Вінниччині, стали донорами крові, яка згодом допомагатиме рятувати життя, розповідає вона на власній сторінці у Фейсбуці.

«Нині кров потрібна щодня, — наголошує Л. Білозір. — Йдеться не лише про порятунок українських воїнів, а й про допомогу мирним громадянам, які стали жертвами агресії росії». За словами парламентарія, важливо збільшувати запаси безпечної і якісної донорської крові, яка допомагає не тільки рятувати життя військових, а й проводити планові операції в тилу, приймати пологи, здійснювати трансплантації.

Цікаво, що тимчасовим пунктом забору крові у Вапнярці стало приміщення Центру надання адміністративних послуг. Його створили торік за кошти і депутатської субвенції, і Мінцифри, і з місцевого бюджету.

«Якби не повномасштабне вторгнення, то ЦНАП уже виконував би свої безпосередні функції, — припускає Л. Білозір. — Тут зроблено вже все, залишилось придбати лише меблі та техніку для працівників».

Тепер парламентарій спільно з громадою шукає можливість усе-таки завершити проект та запустити повноцінну роботу ЦНАПу у Вапнярці. Для цього тривають переговори з головою громади та керівниками відповідних відділів селищної ради.

Наша сила в підтримці одне одного

Народний депутат, який представляє в парламенті фракцію «Слуга народу» Павло Сушко, об’єднавшись з благодійним фондом «Співдружність України», доправив чергову партію гуманітарної допомоги в Ізюм.

«Разом з командою, представниками фонду та депутатом Ізюмської районної ради Сергієм Шутьком привезли 250 продуктових наборів, — йдеться в повідомленні, розміщеному народним депутатом на його сторінці у Фейсбуці. — Поспілкувалися з місцевими мешканцями. Для людей, які пережили пекло російської окупації, важлива не лише гуманітарна допомога, а й моральна підтримка. Наша сила — в підтримці одне одного та в єдності!»

На Харківщині парламентарій перебуває вже третю добу. Перед тим він побував у Куп’янську. Сюди також приїхали з гуманітарною допомогою. «Куп’янськ нині — під постійними обстрілами артилерії та РСЗО. Разом з колегою — народним депутатом Дмитром Люботою та моєю командою помічників роздали людям продукти першої необхідності у різних частинах міста. Небезпека скрізь», — повідомляє
П. Сушко. За його словами, в Куп’янську залишається багато місцевих мешканців, серед них — родини з дітьми. Одну таку родину вдалося евакуювати до Харкова. У місті немає ні світла, ні газу. Люди готують їжу просто на вулиці — у своїх дворах. Дехто біля під’їзду власноруч навіть змайстрував пічку.

У рамках візиту на Харківщину П. Сушко разом зі своєю командою також побував на інших деокупованих територіях. Допомогу отримали жителі Харкова, Мерефи, Богодухова, Красно-града, Нової Водолаги. Тут роздали 210 продуктових наборів за персональними зверненнями людей.

Вл. інф.