Крах Лиманського котла матиме серйозні наслідки для російського угруповання на півночі Донецької та в західній частині Луганської областей і може дати змогу ЗСУ загрожувати позиціям росіян уздовж західного кордону Луганської області та на ділянці Сєвєродонецьк — Лисичанськ, припускають експерти ISW.

Російська влада продовжує направляти нещодавно мобілізованих і недостатньо підготовлених новобранців для нібито посилення дуже «деградованих залишків різних підрозділів», включно з тими, які раніше були головними бойовими силами рф.

Наприклад, до 24 лютого 1-ша гвардійська танкова армія вважалася головною механізованою силою путінської армії, і той факт, що її елементи посилюються погано дисциплінованими, ненавченими людьми, узгоджується з попередніми оцінками ISW, що навіть найбільш елітні російські підрозділи зазнали значних втрат в Україні і тому «ще більше деградують».

Поступовий наступ ЗСУ на північ від Лимана створює вкрай цікаву ситуацію, ідентичну визволенню Ізюма. Такої думки оглядачі Defanse Express.

Збройні Сили України продовжують вести поетапний контрнаступ проти окупаційних військ рф у районі Лимана на стику адміністративних меж Харківської, Луганської та Донецької областей. Цей контрнаступ є логічним продовженням Куп’янської операції і відбувається уже на східному березі річки Оскіл, яку було успішно форсовано, а плацдарми на лівому березі розширено українськими силами.

ЗСУ з боями успішно просуваються від Лозового у напрямку Новолюбівки з планом виходу на рубіж річки Жеребець. Про це свідчать дані і від української спільноти DeepState, і від американського аналітичного центру Institute for the Study of War.

Отже, ситуація для угруповання противника у Лимані стає вкрай «цікавою» через його відсічення з півночі та залишення єдиного транспортного коридору малої пропускної спроможності через Зарічне — Торське, яке вже й так перебуває під вогневим контролем ЗСУ. Аналітики бачать схожість цієї ситуації з операцією з визволення Ізюма. Вони помітили, що рашистські «воєнкори» щодо долі угруповання армії ерефії у Лимані дедалі частіше вживають заспокійливе «підстав для паніки немає». Саме такі фрази роспропаганда масово тиражувала під час вдалого українського контрнаступу та визволення Ізюма.