ЗСУ продовжують нищити ворога на усіх напрямках. Зокрема, станом на ранок 30.09 захисники завершили оточення російського угруповання в районі Лимана Луганської області. Принаймні про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

«Українські війська прорвали оборону рф у районі Ставок (за 10 км на північ від Лимана) і перерізали дорогу Торське — Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для росіян, які утримують лінію на захід від Лимана», — йдеться в повідомленні аналітиків.

В ISW написали, що окупаційні підрозділи «Барс-13» і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримали оборону в районі Дробишевого та Лимана, опинилися у «надзвичайно складній ситуації».

ЗСУ атакують Лиман з трьох напрямків і вже перерізали доступ окупантів до критичної дороги Сватове — Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку, що підтримує угруповання ворога в самому Лимані. «Українські війська зможуть взяти Лиман», — переконані аналітики.

Однак поки що цю інформацію в Генштабі не коментують. А лише повідомляють, що ЗСУ продовжуюють контрнаступальні операції вздовж річки Оскіл на північному сході Харківщини та намагаються прорвати російську оборону біля кордону Харківської та Луганської областей.

Згідно з даними Генштабу, під час активного ведення бойових дій наші захисники завдають ворогу значних втрат.

«Так, у населеному пункті Бахмутівка Луганської області внаслідок удару по району зосередження противника понад 50 військовослужбовців загинули, знищено сімнадцять одиниць ворожої техніки. У населеному пункті Токмак Запорізької області до 50 військовослужбовців противника зазнали поранень, знищено десять одиниць озброєння та військової техніки. У Гуляйпільському районі Запорізької області до 40 військовослужбовців противника зазнали поранень. У місті Мелітополь Запорізької області знищено пункт управління, зенітний ракетний комплекс С-300 та поранено понад 50 окупантів», — зазначили у відомстві.

За минулу добу підрозділи Сил оборони відбили атаки противника в районах населених пунктів Зайцеве, Майорськ, Весела Долина, Бахмутське, Одрадівка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Первомайське та Безіменне.