«Особливу увагу депутати приділили обговоренню прийнятої Кабміном постанови, яка передбачає реформування лісової галузі, а саме питанню створення єдиного державного спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Ліси України». Підтримую виступ колеги від «Єдиної альтернативи» Ярослава Бартоша, який із трибуни сесійної зали заявив позицію партії та й усього громадянського руху Буковини щодо цього питання. Реформу потрібно провести дуже зважено і на користь людей та громад», — каже Володимир Мороз.

У своєму виступі Ярослав Бартош був чіткий та непоступливий.

«Процес реформування лісового господарства вже розпочався. Ми не заперечуємо необхідність реформ у цій галузі, але ми категорично проти того, щоб громади були позбавлені будь-якого впливу і контролю над  лісокористуванням. Особливо це стосується гірської частини та передгір’я, де громади практично складаються з лісових угідь.
Вважаємо, що постанова про створення ДП «Ліси України» була прийнята поспішно, без належного обговорення з громадськістю, представниками територіальних громад, без урахування думки фахівців галузі, без закону Верховної Ради зрештою.

Тому ми схвильовані прийняттям постанови та майбутнім лісової галузі. Триматимемо це питання на особливому контролі, щоб не допустити передачі новоствореного підприємства в концесію та його подальшу приватизацію, що є дуже ймовірним», — заявив Ярослав Бартош.

Настрої лісівників Буковини, в тому числі ветеранів галузі, а з ними і громадських активістів та мешканців гірських районів, аналогічні з позицією зазначених депутатів обласної ради.

Чернівецька область.

Фото прес-служби облради.