Наша авіація завдала сім ударів. Підтверджено ураження пункту управління, п’яти місць зосередження озброєння та військової техніки, а також зенітного ракетного комплексу противника. Підрозділи ППО збили один гелікоптер Ка-52, один штурмовик Су-25 та вісім безпілотних літальних апаратів. Утім, за той самий час окупанти завдали 11 ракетних та 10 авіаційних ударів, здійснили понад 65 обстрілів з РСЗВ.

Контрнаступ ЗСУ триває. Проте ОК «Південь» просить українців не сповіщати про позитивні новини на передовій передчасно, бо це може вартувати життя військовим і місцевим мешканцям визволених територій.

Міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що ЗСУ змогли змінити динаміку на полі бою і досягають прогресу в Херсонській області, продовжуючи протистояти російському вторгненню. Про це він сказав в інтерв’ю CNN.

«Вони дуже, дуже добре попрацювали в районі Харкова і рухаються, щоб скористатися можливостями, які з’явилися. Бої в Херсонській області йдуть трохи повільніше, але вони просуваються вперед», — зазначив він.

Глава Пентагону зауважив: українські сили використовують «такі технології, як HIMARS» і застосовують їх у правильний спосіб для атак на склади матеріально-технічного забезпечення і командні пункти росіян.

У свою чергу американський Інститут вивчення війни зробив висновок, що поразки російської армії в Харківській області та Лимані докорінно змінили російський інформаційний простір, і тепер пропагандисти почали критикувати військове керівництво рф і скаржаться на відсутність прозорості щодо перебігу війни та розносять бюрократичні провали часткової мобілізації.

Аналітики ISW констатують, що поразка путінського війська біля Лимана спричинила навіть більше плутанини та негативу в російському інформаційному просторі, ніж відхід росіян з Києва, острова Зміїного чи навіть Харкова. Мовляв, нині російський інформаційний простір суттєво відхилився від наративів кремля та міністерства оборони росії про те, що ситуація загалом під контролем. А критика на федеральних російських каналах після ухвалення закону, який загрожує росіянам терміном до 15 років ув’язнення за «дискредитацію армії», є дуже незвичною подією для пропагандистських шоу кремля.