В Одесі вона зустрілася з міністром оборони Олексієм Резніковим.

«Ми підтримуємо наших друзів, поки це необхідно», — зазначило у Твіттері міноборони Німеччини.

Резніков, зі свого боку, розповів, що міністр принесла гарні новини й більше інструментів для посилення української армії. Міністри двох держав обговорили поточну геополітичну ситуацію й безпекову.

«Міністр була рада поспілкуватися з нашими бійцями й побачити систему «Гепард» на бойовому чергуванні, — розповів Олексій Резніков.

Під час візиту Крістіне Ламбрехт до Одеси пролунала повітряна тривога, і вона сховалася в укритті. Тривога тривала майже 45 хвилин.

Олексій Резніков заявив, що росіяни випустили ракету «Калібр», найімовірніше, з корабля. В укритті він закликав Ламбрехт надати Україні протикорабельні ракети.

За словами міністра оборони Німеччини, ситуація, в якій вона опинилася, показала, наскільки важливо швидко поставити перший обіцяний блок наземної системи протиповітряної оборони «IRIS-T SLM». Ламбрехт пообіцяла «поставки через декілька днів».

Нагадаємо, вироблених спеціально для України систем протиповітряної оборони IRIS-T немає на озброєнні німецької армії. Україні повинні передати чотири системи. Германія вже передала нашій країні шість стандартних кулеметів Бундесверу для броньованих евакуаційних машин MG3. Також передано 30 тисяч патронів калібру 40 мм. До відправлення готують ще 24 кулемети і 30 тисяч патронів.

Одеська область.