Щирі обійми, сльози радості... Любов і кохання, що пройшли через жахи війни, облоги, полону, через довге очікування, боротьбу, не втрачаючи віри повернутися додому і побачити рідних.

Минулий понеділок став для них святом. Нещодавно звільнені з російського полону командири захисників «Азовсталі» та Маріуполя, які нині перебувають у Туреччині, зустрілись там зі своїми сім’ями.

Того самого дня керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вручив командиру полку «Азов» Денису Прокопенку, його заступнику Святославу Паламарю, в. о. командира 36-ї окремої бригади морської піхоти Сергію Волинському, старшому офіцеру полку «Азов» Олегу Хоменку та командиру 12-ї бригади Нацгвардії Денису Шлезі ордени «Золота Зірка».

Із Героями України також зустрілася перша леді Олена Зеленська. А по відеозв’язку їх привітав і подякував кожному глава держави.

Командири підписали Президенту України синьо-жовтий прапор з побажаннями і девізом «Без бою немає слави».

«Битва за Маріуполь і все, що відбулося з нами, вихід з полону — це українське диво наперекір долі. Всі прекрасно розуміють, що з нами мало статися. Тут є люди, які знають, що таке російські тортури й російський полон. І ця нагорода — це нагорода наших воїнів. Це нагорода нашого українського народу. Я дуже гордий з того, що я українець. Це найкрутіша нація у світі! І найкрутіша влада та найкрутіші військові», — сказав Святослав Паламар.

Своє традиційне вечірнє звернення на двісті двадцять другий день війни після повномасштабного вторгнення рф в Україну Президент Володимир Зеленський розпочав з хорошої новини саме про зустріч командирів з «Азовсталі» з родинами.

«Ми зробимо все, щоб для родин усіх українців, які ще перебувають у російському полоні, одного дня стала можливою така зустріч — зустріч з рідними. Україна цінує людей. Рятує людей. І допомагає всім тим, хто потребує допомоги. Це фундаментальні правила для нашої держави. І так буде завжди.

Велика група наших посадовців продовжує роботу з надання необхідної допомоги усім, хто був звільнений з російського полону. Питань, як ви розумієте, дуже багато. Це не тільки лікування та реабілітація, а й великий обсяг соціальних питань, часто — юридичних. Держава обов’язково допоможе усі їх розв’язати», — запевнив глава держави.