Серед звільнених 21 вересня 108 бійців полку «Азов» — уродженець села Іллінці Заболотівської територіальної громади Андрій Понар (на знімку). Юнак — 1995 року народження. Наразі він не вдома, однак погодився коротко розповісти про себе.

«Я працював бухгалтером, навчався на фінансиста, до Києва на Майдан поїхав ще в грудні 2013-го, із перших днів, приїжджав туди декілька разів, був в епіцентрі подій під час розстрілів, — повідомив Андрій. — Одразу після Революції Гідності добровольцем разом з двоюрідним братом Юрієм Гаврилишиним приєднався до полку «Азов», там і залишився. У Маріуполі по факту й перебував, усе подальше життя пов’язано з Азовом».

Андрій наголошує, що «Азов» — це одна велика сім’я і найпрофесійніший підрозділ Української армії. Про полон і повернення нічого не розповідає, оскільки дуже багато військових і цивільних ще не звільнено.
У рідних Іллінцях на бійця чекають родина та односельці. У місцевій школі пишаються Героєм, як і в Заболотівській громаді.

«Любов до Батьківщини, готовність до самопожертви, вірність військовій присязі — якості, якими наділений наш захисник, — наголошує голова Заболотівської територіальної громади Петро Маліборський. — Жителі громади дуже чекають на швидке повернення бійця до своєї домівки. Слава Україні! Героям Слава!»

Івано-Франківська область.

Фото з відкритих джерел.