Руслан Стефанчук повідомив Еліан Тільйо, що вже більш як 30 спікерів парламентів та керівників міжпарламентських об’єднань та асамблей підтвердили свою участь у цьому важливому для України заході.
«Це буде саміт друзів України! Тому під час телефонної розмови з Головою Палати представників Федерального парламенту Королівства Бельгія Еліан Тільйо зазначив, що для України також важливо, аби Парламент Бельгії був присутнім на цій знаковій зустрічі», — повідомив Голова українського Парламенту, додавши, що Саміт покликаний активізувати саме парламентський вимір роботи, яку здійснює Україна спільно з міжнародними партнерами у питанні деокупації Криму.

За його словами, під час заходу, на прикладі українського Криму, буде обговорюватися питання не просто безпеки України, а питання глобальної безпеки світу.

«Нині весь світ спостерігає за успіхами Збройних Сил України, і вони були б неможливі без підтримки наших партнерів. І цей Саміт — велика частина нашої спільної перемоги», — підкреслив Голова Верховної Ради України у розмові з бельгійською колегою.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua