За даними Генштабу, від ворожого вогню постраждали об’єкти та цивільне населення більш як 25 населених пунктів.

Наші захисники завдали російському агресору суттєвих втрат на фронті у Херсонській та Миколаївській областях. Про це повідомляє оперативне командування «Південь».

Ракетно-артилерійські підрозділи виконали за добу, 6 жовтня, 347 вогневих завдань. Відомо про смерть 105 рашистів. Знищено вісім танків, 18 крупнокаліберних гаубиць «Мста-С» та «Мста-Б», самохідну гармату «Піон», ще одну гармату-гаубицю 152-го калібру, чотири міномети, 15 одиниць автобронетехніки, а також три склади з боєприпасами в Баштанському і Бериславському районах.

Істотно пошкоджено ще шість одиниць ворожої техніки. Мова йде про танки, бойову броньовану машину, гаубицю та станцію радіоелектронної боротьби.

В Інституті вивчення війни вважають, що активне застосування російською федерацією іранських дронів-камікадзе і близько не створює на полі бою такого само ефекту, як використання Україною американських систем HIMARS. Про це йдеться у звіті ISW.

Як відомо, росія у війні проти України застосовує два види іранських дронів — Shahed-136 і Mohajer-6.

«Використання росією безпілотників іранського виробництва не створює асиметричних ефектів, як це сталося з використанням Україною наданих США систем HIMARS, і навряд чи суттєво вплине на хід війни», — вважають аналітики.