Він подякував усім аграріям за нелегку працю в умовах війни, за щоденний подвиг на полях під обстрілами та між мінами.

«Така назва заходу не випадкова. Через повномасштабне вторгнення рф, агросектор дуже страждає. Від 10 до 30 відсотків — втрати доходів та прибутків. Десятки мільярдів доларів прямих збитків. Захоплені та непридатні до використання орні та заміновані землі. Була велика проблема з експортом. Ці проблеми є, але треба і ми намагаємося їх вирішувати», — акцентував Олександр Корнієнко.

За його словами, із прагненням України стати членом європейської спільноти для українського аграрного сектору настав сприятливий момент. Зокрема, парламент робить системні кроки, щоб на законодавчому рівні аграрії були захищені та мали необхідні умови для адаптації до європейських реалій.

«Ми працюємо над тим, щоб іще на кілька років нам подовжили митні пільги. Це також питання переробки, фінансової підтримки, пошуку ресурсів для того, щоб уся сфера і ваша праця, праця простих трудівників на землі, і великих компаній, і дрібних фермерських господарств належним чином була оцінена і з боку держави, і з боку економіки, і з боку всіх, хто міг би надавати підтримку агросектору», — наголосив Перший віце-спікер українського парламенту, додавши, що Верховна Рада України готова активно працювати над тим, щоб усі запити і побажання аграріїв були якомога швидше реалізовані.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua