Наразі очікується спільна термінова заява президента ПАРЄ, генерального секретаря Ради Європи, а також представника Комітету міністрів із засудженням чергових терористичних ударів РФ, які сьогодні відбулися по всій території України.

Про це заявила народна депутатка, членкиня делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи, заступниця голови Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

«Тема України знову є однією з основних на цій сесії ПАРЄ. Ми очікуємо розгляд резолюції про злочини РФ, про агресію та наслідки агресії Російської Федерації проти України. У другій половині тижня ми сподіваємося, що до делегатів ПАРЄ зможе звернутися Президент України Володимир Зеленський», – розповіла парламентарій.

Вона наголосила, що робота із партнерами України триває в різних напрямках. Один із головних стосується постачання ЗСУ сучасної зброї.

«Практично половину запущених сьогодні по Україні ракет українські системи ППО змогли знищити. Якщо би ми мали кращі системи протиповітряної оборони, то відсоток збитих ракет був би значно вищим – десь на рівні 80-90%. Тому ми закликаємо надати нашій державі сучасні системи ППО. Також ми просимо додати Росію до списку країн, що спонсорують тероризм. Це держава, яка обстрілює ракетами вулиці європейської столиці, яка намагається залякувати цивільне населення», – сказала політикиня.

За її словами, сьогодні українці вкотре довели, що значно сильніші, ніж думали наші європейські партнери. І ракетний терор з боку Росії не змінить наших планів – контрнаступ українських військ продовжиться на півдні й на сході, так само як це було й до цього.

«Російський режим просто в агонії – вони нічого не можуть протиставити на полі бою, тому підло атакують мирних жителів ракетами та дронами-камікадзе», – резюмувала народна депутатка.

Інформаційне управління