Парк Тараса Шевченка біля університету. Дитячий майданчик. Вирва від вибуху.

Українські захисники надали гідну відсіч агресору, знищивши значну кількість ворожих цілей, серед яких крилаті ракети, безпілотні літальні апарати, зокрема й БПЛА типу «камікадзе».

Водночас, масованими атака російських терористів були пошкоджені об’єкти критичної інфраструктури у 12 областях та місті Києві, сталося кілька десятків пожеж. Загинуло майже 20 осіб і понад сотні людей травмовано. Ворогом зруйновано й пошкоджено 117 об’єктів, з них 35 житлових будинків.

Бізнес-центр на вул. Жилянській «101 тауер».

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Лише у Києві внаслідок обстрілів п’ятеро людей загинули та понад 50 дістали поранення. Серед убитих рашистами — молода лікарка відділення трансплантації кісткового мозку лікарні «Охматдит» Оксана Леонтьєва. У неї залишився маленький син. Тато хлопчика також помер цього року. Дитину тепер виховуватиме дідусь.

Через удари рашистських ракет по центру Києва уражень зазнали об’єкти культури та освітні заклади. На території Київського національного університету імені Тараса Шевченка постраждала Наукова бібліотека імені М. Максимовича. Відомо також про пошкодження Червоного корпусу КНУ та парку імені Тараса Шевченка. Постраждали також штаб-квартира Міністерства освіти і науки України та Київський міський будинок учителя. Відомо про ураження музею Ханенків.

Ракетний обстріл Києва. Будинок вчителя на вулиці Володимирській. Пошкоджено купол.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Масовані атаки російських військ по Києву та Київській області, Вінниччині, Одещині, Дніпропетровщині, Львівській, Хмельницькій та інших областях України продовжувалися й у вівторок 11 жовтня.

У Дніпропетровській області окупанти вдарили ракетами по об’єктах критичної інфраструктури, житлових кварталах, зупинках транспорту. На Вінниччині ворогом була атакована Ладижинська ТЕС. Загарбники вдарили ракетами й по Львову та Одесі.

Ліквідація наслідків ракетних ударів у парку імені Тараса Шевченка.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут.

Державою-терористом назвав росію за її злочинні дії посол України в ООН Кислиця. На екстреному засіданні Генеральної асамблеї ООН він заявив, що весь світ вкотре побачив справжнє обличчя терористичної держави, яка вбиває наших людей, і зауважив, що рф має намір повернути всіх у 1930-ті роки, коли Гітлер знищував суверенні держави шляхом вторгнення, фейкових референдумів та аншлюсу.

Ракетний обстріл Києва, 10 жовтня. Жінка Рита зі своїм батьком Віктором та своєю мамою виїхали з Донецької області 17 березня від жахливих обстрілів до Дніпропетровської області. Поїхали пізніше і звідти, так само від обстрілів. Жили в Києві в квартирі родичів. Сьогодні Рита постраждала. Наразі квартира зруйнована і Рита з батьками вкотре переїздять в інше місце. 

Фото Олександра КЛИМЕНКА.

Більше фото тут.

Сотні людей по всьому світу вийшли на мітинги протесту проти ударів рф по українських містах. Демонстрації відбулися у Польщі, США, Румунії, Чехії, Сербії, Італії, Франції, Німеччині, Великій Британії, Іспанії, Португалії, Австрії, Канаді та інших країнах.

Президент США Байден наголосив, що його країна рішуче засуджує ракетні атаки росії, які вкотре демонструють крайню жорстокість незаконної війни президента рф путіна проти українського народу.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг під час розмови з главою МЗС України Дмитром Кулебою запевнив, що НАТО продовжуватиме підтримувати мужній український народ у боротьбі з агресією кремля стільки, скільки потрібно.

Київ. Люди у метро під час обстрілу.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.