На цьому Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк наголосила під час відкриття в у Брюсселі фотовиставки Польського Сейму «Українські жінки», яка присвячена нелегким випробуванням, невтомності, силі та незламності українок. Відкриття відбулося за участі жінок-спікерок парламентів країн ЄС.

«Європейка, мати, військова, волонтерка, мисткиня, бабуся, біженка, кореспондентка і багато інших покликань, доль, місій — це ми, Українки під час війни.

На їх плечі впали усі тяготи війни і жорсткого російського вторгнення. Проте українки не здаються, не падають духом, продовжують важко працювати, виборюючи перемогу для України і мирне майбутнє для своїх дітей — кожна на своєму фронті!», — наголосила у своєму виступі Віцеспікерка українського Парламенту.

Вона підкреслила, що всі світлини українських жінок, які представлені на експозиції, «це біль, який ми через себе пропускаємо, але це також і Надія. Це дуже великі сподівання, що тільки разом ми зможемо досягти найбільшої мети — перемоги Добра над злом».

Символічним, за словами Олени Кондратюк, є те, що виставка відкрилася в Українському хабі громадянського суспільства у Брюсселі, який було надано Європарламентом, щоб проявити солідарність та підтримати українське суспільство під час війни.

«Щиро вдячна організаторам та особисто пані Маршалку Сейму Польщі Ельжбеті Вітек за те, що ця виставка відбулася. Завдяки цьому більше європейців та європейок дізнаються про внесок українських жінок у нашу спільну перемогу над російським агресором», — закцентувала Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України