За даними Генштабу, за добу (станом на ранок 13.10) окупанти завдали 3 ракетні та 21 авіаційний удар, здійснили 104 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали об’єкти та мирні громадяни більш ніж 40 населених пунктів. Ворог гатив, зокрема, в райони Миколаєва, Вінниці, Черкас, Черняхова, Білогорівки, Спірного, Павлівки, Мирного та Давидового Броду. Для цього використав крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та безпілотні літальні апарати іранського виробництва. Окупанти також завдали ударів дронами-камікадзе по об’єктах критичної інфраструктури у Київській області.

«Авіація Сил оборони завдала 32 удари. Підтверджено ураження більш як 25 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили 4 вертольоти ворога та 26 БпЛА», — зазначили в Генштабі.

Найбільш гострою залишається ситуація у районі траси Р-66 поблизу Сватового на Луганщині. За інформацією військового експерта Сергія Згурця, дорога перебуває під щільним вогневим контролем ЗСУ і ще остаточно не перерізана. Днями окупанти намагалися відкинути нашу армію та контратакували у районі села Терни. «Однак наступ був відбитий, а окупанти зазнали значних втрат і відступили у район селищ Червонопопівки та Житлівки, що на 5—10 км на північ від Кремінної. Наші воїни скористалися цією ситуацією та визволили низку сіл на відстані 30 км між Тернами та Сватовим», — повідомив він.

За словами С. Згурця, ситуація у районі Бахмута й Соледара залишається найнапруженішою на Донеччині. Ворог уже другий місяць без успіху штурмує околиці цих міст, а також пробує обійти Бахмут з півдня.

Не вщухають запеклі бої і на Херсонщині. Наступ ЗСУ, який тривав увесь минулий тиждень, збавив темп, адже на цій території ворог упродовж півроку вибудовував кілька ліній оборони, зокрема із залізобетонних конструкцій. Попри те що загарбники зуміли відійти на підготовлені позиції, їхнє становище істотно погіршилося.