Сьогодні нашу спільну шану і вдячність адресуємо Героям, які обстоюють суверенітет Української держави, мужньо та героїчно боронять незалежність і територіальну цілісність своєї країни.

Цей день для вшанування захисників і захисниць України обрано не випадково. Споконвіку українці зверталися до Пресвятої Богородиці по заступництво і вважали її своєю небесною покровителькою, а козацька слава, що є нашою національною гордістю й історичним спадком, незмінно надихає нас рухатися лише вперед до Перемоги. Цієї знаменної дати, окропленої кров’ю та освяченої вірою, ми низько вклоняємося мужності та героїзму воїнів, що стоять на захисті нашої Батьківщини.

День захисників і захисниць України 2022 року — особливий. Ми відзначаємо його в умовах рішучого протистояння й відсічі українського народу повномасштабному вторгненню російських загарбників. Герої сьогоднішнього свята нині на передньому краї цієї священної боротьби, і ми віримо, що Україна переможе!

Наш народ з давніх-давен прагнув незалежності й завжди гідно захищав рідну землю від ворогів. Саме тому всі, хто носить почесне звання захисника і захисниці України, уособлюють етапи розвитку українського війська: від князівських дружинників, запорозьких козаків, січових стрільців, вояків УПА до сучасних військовослужбовців Збройних Сил України.

Не забуваймо про звитягу кожного з ветеранів сучасної російсько-української війни, хто вистояв, віддавши захисту Батьківщини своє здоров’я, і тепер потребує нашої спільної уваги, підтримки та допомоги.
Низько схиляємо голову у жалобі за тими, хто поклав на вівтар незалежності України найдорожче — своє життя. Обов’язок кожного з нас — завжди пам’ятати про подвиг Героїв. Ми також не маємо права забувати про їхні осиротілі родини.

У день Покрови Пресвятої Богородиці, котра з давніх часів вважалася заступницею українських воїнів, зичимо мужнім захисникам і захисницям України миру та єдності.

Незламної волі вам, надійного родинного тилу, міцного здоров’я та звершення всіх ваших мрій!

Слава нашим захисникам і захисницям! Слава Україні! Разом переможемо!