За переправою через річку Інгулець, де Збройні Сили України день у день розширюють плацдарм для визволення півдня нашої країни від російських окупантів, то звична річ.

Перебуваючи  «за річкою», оператор батареї протитанкових керованих ракет однієї з бригад Десантно-штурмових військ виконав наказ: припинити активність ворожого танка, який постійно дошкуляв нашій позиції. Техніку було виведено з ладу за допомогою ПТРК «Корсар», а українські воїни змогли за кілька днів складних боїв видихнути спокійно.

— Нас таки засік ворожий дрон, після чого невдовзі ми відчули два прильоти по нас. Другий буквально за два метри від окопу, де я перебував. З носа пішла кров, у вухах — дзвін… «На пузі» вилазили на світ божий, дякувати нашим розвідникам, дісталися своїх основних позицій, — згадує герой нашої розповіді.

Нині «Чех» доліковується у шпиталі, щоб невдовзі знову повернутися до бойових побратимів і продовжити визволення України від російської пошесті. Тож і відзнаку «За взірцевість у військовій службі» I ступеня, якою його нагороджено ще наприкінці серпня, він отримає вже на нових позиціях свого підрозділу.

Смерть російським окупантам! Слава ДШВ! Слава Україні!

Текст і фото служби зв'язків з громадськістю Командування Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.