Найважчі бої тривають на сході та на півдні країни. Ворог гатить вздовж усієї лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Крім того, росія підтягує резерви, проводить мобілізацію та вербує найманців.

За даними Генштабу, за добу (станом на ранок 14.10) окупанти завдали 2 ракетні та 16 авіаційних ударів, понад 70 разів гатили з реактивних систем залпового вогню. Застосовували крилаті, авіаційні, зенітні керовані ракети та ударні безпілотні літальні апарати іранського виробництва. Внаслідок ворожих ударів постраждали об’єкти та мирні громадяни населених пунктів Броди, Наливайківка Київської області, Миколаїв та Нікополь.

«Підрозділи Сил оборони за добу відбили атаки загарбників біля населених пунктів Терни, Опитне, Веселе, Невельське, Одрадівка, Іванград, Бахмут, Нова Кам’янка та Сухий Ставок. Наша авіація завдала 25 ударів. Уразили понад 19 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 6 зенітних ракетних комплексів противника. ППО збила 5 крилатих ракет та 9 безпілотників», — зазначили у відомстві.

У росії повідомили про перші випадки загибелі в Україні нових мобілізованих. За даними Інституту вивчення війни (ISW), російські військові блогери заявили, що кількість убитих та поранених серед мобілізованих вища через відсутність обіцяної підготовки, спорядження, злагодженості підрозділів та командирів, а також непоодинокі випадки неправомірної мобілізації.

«Вони звинуватили командувача 58-ї загальновійськової армії південного військового округу Михайла Зуська в тому, що він віддав наказ про негайне перекидання без будь-якої передбойової підготовки мобілізованих 15-го полку 27-ї мотострілецької бригади з московської області. У Сватовому вони одразу потрапили під обстріл. Родичам вдалося знайти половину полку в лікарні у Бєлгородській області», — зазначили там.