За даними Генштабу, на Донецькому напрямку російські артилерійські наступи не дають жодного ефекту. Ворог намагається наступати поблизу Бахмута, Соледара, Авдіївки. Проте окупантам не вдалося просунутися через гідну відсіч наших воїнів.

На південних рубежах захисту українські підрозділи завдали ударів по скупченню особового складу та озброєння противника, а також по позиціях його протиповітряної оборони. ОК «Південь» має підтвердження про втрати ворога у кількості 22 осіб, чотирьох танків, двох мінометів, самохідної великокаліберної гаубиці «Акація», зенітно-ракетного комплексу «Тор-М2» та трьох одиниць автобронетехніки. Крім того, знищено два склади боєприпасів у Бериславському районі.

Загалом за добу (станом на ранок 18.10) ворожих ударів зазнали понад 35 населених пунктів. Зокрема, Київ та область, Одеська, Миколаївська області; Білогорівка, Терни, Красногорівка і Мар’їнка Донецької області; Нова Кам’янка і Білогірка Херсонської області. Для цього противник використав крилаті, авіаційні та зенітні керовані ракети. Крім того, задіяно 43 безпілотні літальні апарати іранського виробництва Shahed-136, 38 з яких збито українськими воїнами.

Уранці 18 жовтня росія знову вдарила по Києву: щонайменше три влучання зафіксовано по об’єкту енергозабезпечення на лівому березі столиці. Також було уражено енергетичні об’єкти в Дніпрі та Житомирі.

Масованими обстрілами цивільних об’єктів росіяни намагаються компенсувати невдачі на фронті та вивести з ладу енергетичну систему України. Про це повідомляє міноборони Великої Британії. За інформацією відомства, з 10 жовтня росія зберігає інтенсивний темп ударів по об’єктах на всій території України. Їх було здійснено крилатими ракетами, переоснащеними на клас «земля-земля» ракетами протиповітряної оборони та наданими Іраном дронами-камікадзе Shahed-136.

«Цілком імовірно, що основною метою цих атак є завдання масштабної шкоди енергорозподільчій мережі України. Оскільки росія зазнає невдач на полі бою з серпня, вона виявляє дедалі більшу готовність завдавати ударів по цивільній інфраструктурі на додаток до українських військових цілей», — зазначили у міністерстві оборони Великої Британії.