«88 голосами «за» Парламент Естонії — Рійгікогу — ухвалив заяву, в якій засуджує анексію територій України та оголошує російський режим терористичним», — зазначила Заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.

Віцеспікерка зауважила, що, як наголошується у заяві, «підтримуючи заклик Парламенту України до держав та міжнародних організацій, Рійгікогу оголошує російський режим терористичним, а російську федерацію — державою-спонсором тероризму, діям якої необхідно дати відсіч. Рійгікогу закликає міжнародну спільноту ухвалити аналогічні декларації».

«Вдячні естонському Парламенту та всім його депутатам, які відгукнулися на заклик Верховної Ради України до парламентів Європи та світу визнати росію державою-терористом і спонсором тероризму», — підкреслила Олена Кондратюк.

Окрім того, вона повідомила, що Естонія стала четвертою країною у світі після України, Литви й Латвії, які вже офіційно визнали терористичну сутність і методи діяльності російського режиму під час злочинної агресії проти нашої країни.

«Закликаємо парламенти інших цивілізованих і демократичних держав брати приклад та долучатися до кола країн, які борються за права людини й міжнародне право, визнаючи їх пріоритетну цінність», — резюмувала Заступниця Голови Парламенту України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.