Так Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук прокоментував ухвалену сьогодні Парламентом Постанову «Про Заяву Верховної Ради України щодо засудження підтримки Ісламською Республікою Іран збройної агресії російської федерації проти України», № 8133.

Він зазначив, що ісламська республіка іран сьогодні є поплічником терористів та допомагає росії вбивати мирних українців.

«Саме іран продає рф дрони-камікадзе, якими росія завдає ударів по НЕвійськовим об’єктам: житловим будинкам, дитячим майданчикам, електростанціям. Гинуть та отримують поранення мирні люди, зокрема і діти. Третина критичної інфраструктури України вже постраждала», — нагадав про наслідки «торговельних відносин» між іраном та росією Голова українського Парламенту.

Саме тому, за його словами, Верховна Рада України ухвалила Заяву, якою закликає тегеран припинити постачання будь-якої зброї рф. Також у документі Парламент звертається до міжнародної спільноти з пропозиціями накласти санкції на іран за військову допомогу росії у вигляді зброї.

«Важливо упередити іран від намірів передавати рф будь-яку зброю, зокрема балістичні ракети класу «земля-земля», — закцентував Голова Верховної Ради України.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

Більше фото тут.