Водночас не припиняються бойові дії у Донецькій та Луганській областях. Тут російська армія докладає максимум зусиль для захоплення Бахмута та сіл Терни і Торське у Лиманській громаді Донецької області. Наші захисники мужньо відбивають усі атаки ворога. Стабільно гаряче біля Донецька: окупанти продовжують штурмувати Авдіївку, Мар’їнку та Красногорівку.

За даними Генштабу, за добу (на ранок 19.10) противник завдав 10 ракетних та 18 авіаційних ударів, здійснив понад 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Огірцеве і Дворічна Харківської області, Білогорівка на Луганщині, Новокалинове, Майорськ, Одрадівка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар’їнка Донецької області.

Західна преса прогнозувала визволення українською армією Херсона цього тижня. І ось окупанти самі вже починають готувати підґрунтя до відступу. Росіяни в соцмережах проводять інформаційну кампанію щодо Херсонщини — натякають на свій імовірний відступ з правого берега та ініціюють евакуацію цивільних з Херсона.

Командувач об’єднаного угруповання військ рф в Україні Сергій Суровікін заявив, що стосовно Херсона можливі «непрості рішення». «Подальші дії щодо Херсона залежатимуть від військово-тактичної ситуації, яка складається. Вона непроста, не виключається ухвалення непростих рішень», — повідомив він.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що до кінця року захисники просунуться значно вперед. «До кінця року ми ще просунемося вперед значно, це будуть значні перемоги, ви скоро це побачите... Я сподіваюся, що це може бути Херсон. Їхній плацдарм на правому березі з військової точки зору є абсолютно невигідним, тому що вони повністю перебувають в зоні ураження нашої артилерії. Плюс вони залежать лише від двох мостів для постачання та постійно змушені наводити переправи», — заявив він.