Крім того, не залишають спроб наступати на Бахмутському та Авдіївському напрямках. За даними Генштабу, за добу (на ранок 20.10) ЗСУ відбили атаки агресора в районах Білогорівки Луганської області, Бахмута, Бахмутського, Кліщіївки, Красногорівки, Новомихайлівки, Невельського, Опитного та Мар’їнки Донецької області.

Ворог вкотре завдав масованого удару крилатими ракетами та іранськими ударними БпЛА по цивільній інфраструктурі в Київській, Чернігівській, Вінницькій, Івано-Франківській, Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій та Миколаївській областях.

Дісталося і Миколаєву. Чотири дрони-камікадзе поцілили у будівлю одного з навчальних закладів міста. Ще один безпілотник впав на закриту приватну територію, повідомили в обласній військовій адміністрації.

На півдні одні окупанти готуються до оборони, інші — тікають з поля бою. За інформацією ГУР Міноборони, після ураження складу з боєприпасами в Херсонській області 17 жовтня цього року частина підрозділу, що залучалася до його охорони, дістала поранення, а решта — вдалася до втечі. Підрозділи росгвардії під виглядом боротьби з диверсійно-розвідувальними групами проводять заходи з пошуку дезертирів.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала десять ударів. Підтверджено ураження шести районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили чотири крилаті ракети, один гелікоптер Ка-52 та 13 дронів Shahed-136.