Максим Парфіненко із сином Артемом.

Це довів всеукраїнський проект «Тату, почитай!», реалізований Рівненською обласною бібліотекою для дітей. Серед 22 учасників, поважних та відомих татусів Рівненської області, до цього проекту було запрошено і костопільчанина Максима Парфіненка, письменника, який сьогодні служить у лавах ЗСУ.

А його маленький допитливий син Артемко живе в Костополі. Він такий самий хлопчик, як і всі інші. Малюк дуже любить свого тата та з радістю пізнає світ, ставлячи щодня рідним безліч запитань. Коли дорослі йдуть на роботу, дивується, чому у школі є канікули, а в батьків немає?

Бабуся Наталія, яка готує Артемкові великі смачні вареники із сиром, любить розповідати внукові чудернацькі історії про магічних істот природи, котрі населяють наш світ, та на очі не показуються.

Незабаром у хлопчика буде день народження. З цієї нагоди рідні готують Артемку цікаві подарунки. Та найпам’ятнішим з-поміж них, мабуть, буде казка «Дивовижі чарівної липи». Її написав його тато Максим Парфіненко. А головним героєм у ній виступає він — маленький допитливий хлопчик Артем. Про його кмітливість та добре серце уже найближчим часом зможуть дізнатися багато жителів Рівненщини, котрі люблять читати книжки, адже татова казка увійшла до збірки для родинного читання «Тато читає». Нещодавно цю особливу книжку випустила Рівненська обласна бібліотека для дітей.

«На початку 2022 року, ще до війни, Рівненська обласна бібліотека для дітей розпочала марафон «Тату, почитай!», плануючи залучити до нього 22 татусів, — розповідає про своє дітище письменниця, громадська діячка Євгенія Пірог. — У буремний воєнний час на цю подію радо відгукнувся і наш земляк з Костополя Максим Парфіненко. Він не тільки взяв участь у марафоні сімейного читання, а й став одним зі співавторів книжки, яка є логічним завершенням марафону «Тату, почитай!». Адже не кожен тато може не лише читати, а й писати книжки для дітей.

Максим Парфіненко є одним з таких унікальних татусів. Автор зворушливо зачитав історію про Артемка та чарівну липку, яка стала основою казки «Дивовижі чарівної липи» та увійшла до збірки «Тато читає», тримаючи на колінах свого малюка, якого через війну та життєві обставини так рідко бачить...».

Максим Парфіненко, котрий наразі служить у Збройних Силах України, має неабиякий хист до літературної творчості. У вільний час пише роман для дорослих, а також дитячу прозу. Мріє видати найближчим часом не лише довгоочікуваний роман, а й власну книжку для дітей.

Фото автора.