Її присуджують щороку депутатам, чиї дії сприяють більш об’єднаному, справедливому, безпечному та сталому майбутньому.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.

«Ми з вами стали лауреатами особливої нагороди — Голові та всім членам Верховної Ради України, яку вручають раз на рік», — зазначив Олександр Корнієнко.

«Нам дали цю нагороду за те, що о 7-й ранку 24 лютого ми з вами зібралися попри всі загрози та виконали своє завдання: запровадили воєнний стан. За те, що тиждень потому знову зібралися та проголосували закони. За те, що, як би важко не було, і під якою б загрозою не був Київ, Верховна Рада Україна працювала ефективно, злагоджено та продовжує й нині це робити», — акцентував Олександр Корнієнко за трибуною Верховної Ради України.

Олександр Корнієнко зауважив, що це нагорода не лише Верховної Ради України, а й усього Українського народу «за той подвиг, який наш народ робить останні вісім місяців».

«Ми обов’язково переможемо росію і в Міжпарламентському Союзі, і у світі. росія буде країною-вигнанцем, а Україна переможе», — резюмував перший заступник глави парламенту.

Зі свого боку Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук, подякувавши Олександру Корнієнку, заявив, що ця парламентська нагорода буде довічно в залі парламенту України.

ДОВІДКОВО

Щорічна нагорода Cremer-Passy Award названа на честь двох засновників Міжпарламентського Союзу — Вільяма Рендала Крімера та Фредеріка Пассі, повідомляє прес-служба Апарату Верховної Ради України.

Нагадаємо, минулого тижня делегація парламенту України на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Олександром Корнієнком перебувала з робочим візитом в Африці.

До складу парламентської делегації увійшли народні депутати України Ольга Руденко, Артур Герасимов, Альона Шкрум, Жан Беленюк, Леся Василенко та Олексій Жмеренецький.

Наші парламентарії на 145-ту Асамблею Міжпарламентського Союзу провели Резолюцію, яка засуджує вторгнення в Україну та спроби анексії українських територій.

Резолюцію підтримали парламентарії 119 країн, які були присутні на 145-й Асамблеї МПС.

Це вже друга поспіль Асамблея МПС, яка засуджує дії російської федерації. 

Фото з Фейсбук-сторінки Лесі Василенко.

Українська делегація працюватиме й надалі. Наступна 146-та сесія МПС відбудеться навесні у Бахрейні. 

Народні депутати сподіваються, що засудження росії буде правилом доти, доки росіяни не повернуться до базових принципів мирного співіснування держав.