За добу (станом на ранок 21.10) противник завдав три ракетні та понад 20 авіаційних ударів, здійснив більш як 30 обстрілів з РСЗВ. За даними Генштабу, ударів зазнали понад 15 населених пунктів. Серед них — Миколаїв, Нова Кам’янка і Мала Сейдеминуха Херсонської області та Гатище на Харківщині. Загарбники використали крилаті та зенітні керовані ракети. Крім того, ворог запустив більш як 20 безпілотних літальних апаратів іранського виробництва Shahed-136.

«Наша авіація завдала п’ять ударів. Підтверджено ураження трьох опорних пунктів і районів зосередження озброєння та військової техніки і двох позицій зенітних ракетних комплексів противника. Підрозділи протиповітряної оборони збили 15 БпЛА. Воїни ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, сім районів зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, склад боєприпасів, засіб ППО, міст та понтонну переправу противника», — зазначили в штабі.

ЗСУ продовжують тиснути ворога на Херсонщині. Поки що військові надають обмежену інформацію про контрнаступальні дії. Оперативне командування «Південь» повідомило, що наші підрозділи діють уздовж усієї лінії фронту, а російські війська вживають оборонних заходів, перегруповуються, здійснюють інженерні зміцнення і мінування районів прогнозованого українського наступу.

Заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу України Олексій Громов зазначив, що росія зосередила на Херсонському напрямку до 45 батальйонно-тактичних груп (БТГр) для «захисту». Також він, не вдаючись до подробиць, додав, що наші воїни покращили свої тактичні позиції у районі Благодатного — приблизно за 40 км на північ від Херсона.

Водночас деякі ЗМІ повідомляють, що ЗСУ просунулися в північній частині Херсонщини. Міністерство оборони рф 20 жовтня визнало, що українські сили прорвали російську оборону в районі Суханового, але окупанти нібито відбили атаку.