Сталося це о 8:10 ранку.

До тексту пан Ігор додав промовисті документальні світлини-свідчення і написав:

«1 липня, коли ми були вимушені припинити працювати на Херсонщині, я пообіцяв нашим працівникам, що зовсім скоро ми разом відсвяткуємо повернення «Укрпошти»...».

«І цей день настав! — констатує Ігор Смілянський. — Так, ми ще не в центрі Херсона, але... відкриваємо поштове відділення у деокупованій Великій Олександрівці. А далі на нас чекає вся Херсонщина!»

На оприлюднених гендиректором «Укрпошти» знімках добре видно, на що рашистські нелюди перетворили поштове відділення. Відтак Ігор Смілянський написав: «Покажу вам «до»... а надвечір — «після»: який вигляд матиме наше відділення».

Гендиректор «Укрпошти» розповів, що поштовики «увімкнули турборежим відновлення». З ним, мовляв, крута команда, Starlink, генератор та непочатий край роботи...

***

Наступний допис і знімки датовано 17:14 того самого дня. За якихось 10 годин вдалося навести лад у приміщеннях, що їх упродовж майже чотирьох місяців паплюжили рашистські зайди!

Ігор Смілянський радіє, що керівниці місцевого поштового відділення вдалося сховати від ворогів... техніку, частину машин і гроші!

«У нас є новий місцевий герой — Оксана Нос! А у Великій Олександрівці — робоче стаціонарне відділення!» — констатує гендиректор і додає, що це «сильно, хоробро та віддано».

Тим часом роботи у селищі за відсутності «Укрпошти» зібралося багато! Тож треба надолужувати!

За словами Ігоря Смілянського, поштовики привезли жителям пенсії за останні два місяці та фінансову допомогу: 1200 гривень на людину від Червоного Хреста та 2200 гривень — від ООН.

«Біля відділення чимало людей, але ми готувалися, — пише пан Ігор, — тому грошей вистачить усім».

Насамкінець Ігор Смілянський висловив вдячність Херсонській ВЦА та команді пересувних відділень поштового зв’язку (ПВПЗ) з Кривого Рогу, яка теж гарно попрацювала.

«Наші пересувні відділення також уже готові включатися в роботу: тут буде центральне відділення для наших ПВПЗ. Загалом вони зможуть обслуговувати 73 найближчі населені пункти: доставляти пенсії, продукти, посилки та все інше», — запевнив гендиректор «Укрпошти».

У найближчих планах поштовиків — відкриття стаціонарних відділень ще у низці сіл. Серед них — Мала Олександрівка, Золота Балка, Любимівка, Гаврилівка та смт Архангельське.

Так непомітно на Херсонщині добіг кінця ще один із низки днів, що невпинно і впевнено наближають нас до перемоги!

А завтра — новий день і нові турботи...

Фото зі сторінки Ігоря Смілянського у Фейсбуці.