Зокрема, у межах візиту Перший віцеспікер, народні депутати України разом із Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском відвідали одну з ліній оборони неподалік кордону з білоруссю, поспілкувались з українськими захисниками, а також передали автобус від Естонської Республіки одному із батальйонів ТрО ЗСУ та нагородили до Дня захисників і захисниць наших військових.

«Верховна Рада України зробила багато за цей рік для підтримки Збройних Сил України — продовжуємо реформу із запуску стандартів НАТО», — наголосив Перший віцеспікер, додавши, що Українська нація бореться з важкою навалою та з допомогою міжнародних партнерів Україна укріплюватиме обороноздатність і разом з усім світом переможе. Водночас Олександр Корнієнко зазначив, що Парламент і далі підтримуватиме ТрО по всій Україні, зокрема, й на Житомирщині, «зміцнюючи бойовий дух наших воїнів», та побажав українським захисникам сил і витримки, а також висловив впевненість у тому, що разом ми захистимо Україну:

«Працюємо, щоби росія повністю стала країною-вигнанцем, щоби у світі їй не подавали руку. Аби весь світ швидше визнав росію країною-терористом і не мав із нею жодних справ. Усі разом переможемо агресора».

«Ви, українці, б’єтеся за весь вільний світ. Саме тому ми максимально допомагаємо, передаючи озброєння, машини швидкої допомоги та автобуси», — акцентував Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні Каймо Кууск. Він додав, що Україна завжди висловлює вдячність міжнародним партнерам, але «насправді це ми мусимо подякувати за все, що ви робите».

У межах робочої поїздки Олександр Корнієнко разом з народними депутатами України та Надзвичайним і Повноважним Послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском взяли участь в акції висадки дерев на території Овруцької громади, оглянули  селекційно-насіннєвий центр  Гладковецької громади, а також вручили відзнаки працівникам лісових господарств.

«На кожне зруйноване й спалене російськими окупантами дерево — висадимо сто нових: Україна знову буде зелена, знову буде квітнути. На кожне заміноване поле — засіємо десять інших полів в іншому місці», — наголосив Олександр Корнієнко, додавши, що боротьбу України нікому не зупинити, адже вона продовжуватиме боротися, годувати весь світ та перемагати.

«Програма Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна» триває — мільярд дерев буде висаджено», — водночас зауважив Перший віцеспікер.

«Дуже приємно, що команда показує результат, як має виглядати лісова галузь. Хлопці, у разі виникнення надзвичайної ситуації, як наприклад було з обстрілами, виїжджають із ранцями, на нормальному транспорті та із зв’язком. Галузь абсолютно трансформувалася», — зазначив, зі свого боку, голова групи з міжпарламентських зв'язків з Естонською Республікою Арсеній Пушкаренко.

«Багато ідей і порад, як врегулювати питання з лісовою галуззю. Будемо прописувати, щоби це було законно та приносило покращення, аби ми разом ішли в ногу з Європою», — зауважила водночас народна депутатка України Тетяна Грищенко.

 «Я депутат із Запорізької області, торік ми також розпочали висадку нових лісів, висадивши майже п’ять мільйонів саджанців. Але, на жаль, сьогодні ці ліси під окупацією», — розповів народний депутат України Артем Кунаєв, висловивши впевненість, що «настане час — і всі ці ліси Україна поверне».

Прес-служба Апарату Верховної Ради України