«Зі сторони Європарламенту ми розглядаємо як привілей — працювати з Верховною Радою України, це для нас — честь. Європейський Парламент за всі роки свого існування ніколи не мав настільки глибокого та поважного зв’язку із жодним парламентом у світі», — наголосив колишній Голова Європарламенту й очільник Місії щодо Дорожньої карти для діяльності Парламенту України Пет Кокс під час онлайн-засідання Робочої групи з підготовки комплексних пропозицій щодо внесення змін до законів України під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України Олександра Корнієнка у четвер, 20 жовтня.

Зі свого боку, Перший віцеспікер зауважив, що Парламент України дійсно просувається вперед у реформах, «навіть інколи це трапляється підсвідомо, що ми виконуємо рекомендацію Місії Кокса, ухвалюючи чергову новацію»: «Маємо думати як державники не лише у межах 2022-2023 років, а вже у межах 2023-2028 років».

Водночас він висловив вдячність Пету Коксу від імені Парламенту України за участь у цьому проекті: «Очікуємо на ваші мудрі думки про наші майбутні кроки у цьому процесі». Олександр Корнієнко додав, що мета — оновити та відновити та продовжити реалізацію Меморандуму, за підсумками Місії Кокса-Квасневського 2016 року, щоби перейти до нового документа.

Перший заступник Голови Парламенту зауважив, що таким новим документом може бути, наприклад, або Постанова Верховної Ради України, або ж законопроект. «Починаємо процес — збираємо результати роботи наших підгруп, які працювали впродовж останніх трьох місяців», — акцентував він.

Насамкінець колишній Голова Європарламенту додав, що Європейський Парламент також готовий допомогти Україні як державі-кандидату на вступ в ЄС: «Сподіваюся, ми зможемо вже обговорювати, як це все буде працювати. Хочемо об’єднати групу людей і здійснити один із найбільших стратегічних кроків уперед».

Фото архівне від 9 вересня 2022 року.

Прес-служба Апарату Верховної Ради України