За добу (на ранок 24.10) Сили оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Землянки і Чугунівка Харківської області, а також Соледар, Бахмут, Андріївка, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка Донецької області. За даними Генштабу, ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення та веде повітряну розвідку. Загалом окупанти завдали 2 ракетні та 28 авіаційних ударів, здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали об’єкти цивільної інфраструктури населених пунктів Бахмут, Запоріжжя, Миколаїв та Новотавричеське Запорізької області.

Як зазначила керівниця прес-центру оперативного командування «Південь» Наталя Гуменюк, на Херсонщині армія рф продовжує евакуацію на лівий берег Дніпра. За її словами, наші військові й надалі успішно просувають лінію фронту.

«Ворог переміщує на лівий берег Дніпра елітні підрозділи й офіцерський склад, залишаючи лише мобілізованих за принципом «кого не шкода». «Ми продовжуємо активні дії, рухаємо лінію фронту. Наша робота триває, а вони тим часом намагаються сконцентрувати свої сили на лівому березі», — повідомила вона.

Н. Гуменюк нагадала, що росія продовжує шантажувати тим, що бійці ЗСУ нібито планують вдарити по ГЕС, попри те, що російські війська самі ж замінували об’єкт та звільнили усіх українських працівників.

«Це все свідчить про підготовку певних заходів маніпуляційного характеру, який вони намагаються використовувати. Так, вони продовжують самі евакуйовуватися з правого на лівий берег, це не так стрімко відбувається саме через те, що вони використовують тільки альтернативні переправи, не можуть користуватися повноцінно мостами», — зазначила вона.