Інструктор Кеп (крайній ліворуч).

Але їм не зламати наш дух, нашу волю до Перемоги. Щоденно тисячі людей різного віку та професій виявляють бажання отримати необхідні навички для захисту своєї землі, дітей, домівки. Так, до вишколу долучилися ресторатор Олена Риж, яка вже подала заявку щоб служити у Збройних Силах України та майстер спорту, матір двох дітей Віталіна Бережна, яка не хоче втратити країну і майбутнє своїх дітей.

Таку підготовку здійснює Громадська організація Alpha Self Defense. Це — професійні інструктори й ветерани із бойовим досвідом, що відпрацьовували навички поводження зі зброєю, прийоми і правила стрільби. Проходять тренування з тактики дій малих груп піхоти, ведення ближнього бою й патрулювання території, надання першої домедичної допомоги та евакуації поранених тощо. У рамках вишколу на бетонній підлозі, в кімнаті без дверей та з розбитими вікнами поряд розмістилися у спальниках програмісти та директори компаній, медійники та режисери, будівельники та банкіри.

Вони разом стояли в черзі із власною залізною тарілкою за найсмачнішим борщем, приготовленим на польовій кухні.

Головне, що в них усіх було спільного, — бажання навчитися захищати свій дім, свою родину і свою державу.

Наші військові — найкращі. Але їм потрібно постійно вдосконалювати свої тактичні навички, вчитися бойового злагодження та роботи з вогневим контактом. Адже від цього залежать їхнє життя та успіх на полі бою.

Саме тому підготовка військових — основний пріоритет ASD з початку повномасштабного російського вторгнення.

Інструктор Кеп, який має двадцятирічний досвід служби у спецпідрозділах, проводить навчання для бійців ЗСУ. І він упевнений, що отримані знання і навички допоможуть цим хлопцям незабаром повернутися з фронту живими і з Перемогою:

«Рашисти атакують — українці вчаться давати відсіч.

Минулими вихідними знову десятки людей відвідали наші семінари з тактико-спеціальної підготовки, CQB, такмеду, штурмового альпінізму та мінно-саперної справи.

Ніхто не знає, де опиниться завтра. Чи то на фронті, чи поруч із місцем прильоту снаряда в мирному місті. Але ми точно знаємо, що отримані у нас знання допоможуть зберегти життя

Потрібно навчатися бути сильними. Ми обов’язково переможемо

Адже тут наш дім, наша родина, наша країна, і ми нікому не віддамо свого!»


Віталіна Бережна.


Олена Риж.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Більше фото тут