Ворог хоч і діє підступно, але будьте впевнені: нас не перемогти!

У цьому впевнений командир кулеметного розрахунку 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади молодший сержант Юрій.

У службі зв’язків з громадськістю підрозділу розповіли, що Юрій рушив до військкомату одразу після того, як відвіз родину в безпечне місце після першої ворожої ракети, що впала на Київ.

Ішов твердо впевнений захищати Україну в лавах Десантно-штурмових військ. Для цього в нього вже був бойовий досвід у російсько-українській війні та розуміння задач, які постануть перед десантниками.

Юрій каже, що з вибором військової частини не помилився. Особливо це стало зрозуміло під час контрнаступу на Харківщині, звільнення міста Ізюма та навколишніх сіл.

«Діяли дуже швидко, пробивши першу лінію оборони, зачищали один за одним населені пункти. Ворог намагався «огризатися», але ці спроби були невдалі. Вони кидали свої позиції, залишали техніку, зброю, поранених і втікали далі в якійсь примарній надії закріпитися у наступному селі і спробувати відбити наш наступ, але їх упевнено «випалювала» наша арта, а ті хто вцілів,  вже «знайомилися» з піхотою», — згадує десантник.

За його словами, «все пішло як по маслу» вже після першого звільненого населеного пункту. У підрозділі панував піднесений настрій, зашкалював і бойовий дух. Десантники готові були йти далі, не відчувалося втоми, не було ні страху, ні хвилювань.

«Найбільше у звільнених селах вражали люди. Ніколи не бачив такої вдячності, стільки щирих посмішок та сліз радості. Це не просто мотивація, це гарантія на-
ступних перемог. Адже нам є заради кого жити і воювати», — впевнений захисник.

У проміжку між запеклими боями Юрій постійно тренує, готує, підвищує бойовий вишкіл та навченість особового складу. Дуже пишається своїми побратимами, в захваті від їх мужності та сміливості. Каже, що в кожному впевнений, як у самому собі.

Дніпро.

Фото 25-ї окремої повітрянодесантної Січеславської бригади.