«Мені шкода росіян, їх поколіннями забивали пропагандою. Це народ з боліт, із вкраденою історією, в яку їх змушували вірити. Але якщо жабі казати, що вона принцеса, вона все одно буде жабою», — каже Ігор з позивним «Шерхан», котрий служить у підрозділі 124-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ. У мирному минулому жив і працював у Чехії.

«Як тільки дізнався, що війна, одразу повернувся до рідної країни. Прийшов до військкомату з проханням мобілізувати, мене відправили на медкомісію. Її я успішно пройшов і вже через чотири дні був у нашій бригаді», — пригадує перші дні війни «Шерхан».

Хоча чоловік був без професійного армійського вишколу, проте мав достатньо впертості, аби за весь цей час опанувати всі ази військової служби. Сьогодні Ігор впевнений у собі та своїх побратимах, мужньо виборює свободу українського півдня.

«Зараз із хлопцями потроху, крок за кроком, просуваємося півднем, як бачите — виходить досить добре. Я б сказав, що перемога не за горами, але ж вона саме за ними, за Кримськими горами! Вже незабаром там будемо!» — каже Ігор.

Текст і фото прес-служби 124-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України.