За добу (станом на ранок 26.10) підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Іванград, Бахмут, Бахмутське, Соледар, Курдюмівка, Красногорівка, Новомихайлівка, Невельське та Тернова. За даними Генштабу, ворог обстрілює позиції наших військ уздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку.

Противник завдав п’ять ракетних та до 30 авіаційних ударів, здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали райони більш як 40 населених пунктів.

Серед них — місто Дніпро і область, Приколотне на Харківщині та Велика Олександрівка Херсонської області.

На Луганщині найгарячішою ділянкою фронту залишається територія поблизу Сватового. Як повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, навколишню територію окупанти розстрілюють реактивною артилерією. «Найбільше російської техніки зосереджено біля Сватового та Троїцького. У невеликих селах поблизу Сватового і Кремінної росіяни виселили всіх жителів і розмістили там своїх військових», — повідомив він.

Ситуація на Херсонщині залишається стабільно напруженою, але контрольованою. Як повідомили в Оперативному командуванні «Південь», противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі. Окупанти завдають вогневого ураження нашим військам із застосуванням авіації, РСЗВ, ствольної артилерії, мінометів уздовж лінії бойового зіткнення.

«Противник, намагаючись покращити свої позиції, здійснив спроби прориву — силами до взводу на різних напрямках, подекуди за підтримки бойових машин піхоти. Двічі спалахував стрілецький бій. Напади відбито, одну БМП знищено, противник відступив з втратами. В українських захисників — без втрат», — зазначили в ОП «Південь».